Nyheter

2015-07-01
Hummingbird förvärvar Waltair

Hummingbird vidgar vyerna och växer med förvärvet av WaltAir En sammanslagning av Hummingbird Aviation AB och WaltAir Europe AB blir verklighet den 1 juli 2016. Hummingbird förvärvar WaltAir och stärker därmed företagets konkurrenskraft på den skandinaviska marknaden. Sammanslagningen enar två väl inarbetade varumärken med unik branschkunskap och mångårig erfarenhet. Tillsammans skapar de en stabil plattform för framtida tillväxt och utveckling.
Hummingbird Aviation AB grundades 1991 och är ett av Stockholms äldsta taxiflygföretag. Med en modern flotta som innehåller taxiflyg, helikopter och ambulansflyg har företaget en gedigen erfarenhet av flygbaserade resor till över 1000 flygplatser runt om i Europa. WaltAir AB är ett privatjetföretag vars verksamhet sträcker sig över hela Europa, Ryssland och norra Afrika och har sedan 1994 varit verksamt inom flygcharter, frakt och ambulansflyg.
Med ett väl etablerat samarbete som grund är sammanslagningen en naturlig följd och Hummingbird kan i och med fusionen erbjuda en stor och varierad flotta med 60 medarbetare och en omsättning på över 150 miljoner kronor. Hummingbird blir således efter köpet av WaltAir en ännu starkare aktör inom förstklassig flygcharter, frakt, helikopter och ambulansflyg. Huvudkontoret kommer att ligga kvar i Stockholm och Hummingbird kommer även i fortsättningen att primärt operera från Bromma flygplats.
- Jag ser enbart möjligheter med sammanslagningen av våra två bolag. Som ett enat bolag med starka visioner och stabil grund kommer vi vara det självklara valet för resenärer med höga krav på flexibilitet och service säger Tobias Holmgren, VD på WaltAir.
- Flygmarknaden i Europa och världen har förändrats och står inför stora omställningar. Vi ser hur stora flygbolag inleder omfattande samarbeten. Dessa förändringar syns tydligt även inom vår mer nischade verksamhet. Fler inser fördelarna med att själva kunna påverka och styra hur, när och var de reser med flyg säger Martin Johansson, VD på Hummingbird Aviation.
Hummingbird Aviation kommer i och med förvärvet av WaltAir att fördubbla personalstyrkan och erbjuda sina kunder en flotta om totalt 18 luftfartyg med ett komplett täckningsområde. Bolaget kommer att jobba på såväl små avlägsna flygplatser som interkontinentala flyghubbar. Hummingbirds kunder kommer erhålla en service där resmålet är i fokus oavsett om resan bär till en liten skärgårdsö eller en större destination någonstans i världen.
- Vi ser fram emot att integrera våra företag snabbt och effektivt så att betydande fördelar med fusionen kan realiseras. Tillsammans blir vi en av Skandinaviens starkaste aktörer på marknaden men för våra kunder kommer det vara business as usual fast med ännu fler förmåner. Vi tar det bästa från Hummingbird och WaltAir och skapar ett imponerande bolag som är bättre utrustat att möta den markant växande efterfrågan på privata flygtjänster avslutar Martin Johansson, VD Hummingbird Aviation AB

2014-05-03
Mycket nytt i EASTAIR, nytt kontor på Tegeluddsvägen 76, nya medarbetare, Martin Johansson som VD, Anders Blomkvist som Teknisk chef och CAMO ansvarig, Sören Fagerberg som kvalites och säkerhets chef, Patric Söderström som Flygchef flygplan och Seth Olofsson som Flygchef helikopter.
3 nya flygplan i flottan, vi har nu flygplan på Arlanda, Bromma och Visby.
Helikopteravdelningen växer och vi tar in nya helikoptrar, börjar med Bell 206.

2013-06-11
Ytterligare en Bell 206L3 i flottan, SE-JOM är nu klar.

2013-05-02
EASTAIR AB får ett nytt arrende på Östra rampen. 
2400 kvm stor yta är reseverad!

2013-02-04
Nu är vi inflyttade i nya temporära lokaler, varmhangar och större kontor!
Inpassering i Centralgrinden.

2012-12-28
SE-JHS tillbaka efter 12 års/2200 timmars kontroll. Vi har längtat länge på denna stund!

2012-12-13
Vi vill gratulara Jessica Sjöberg till sitt certifikat, bra kämpat och snyggt jobbat! 

2012-11-22
Vi vill välkomna vår nya medarbetare, Lars Levin, som tillträder tjänsten Flygchef på helikopteravdelningen.