Helikopterpilotutbildning

Från och med 2009 har Hummingbird satsat på flygskola för helikopter.
Flygskolans lärare jobbar aktivt i den kommersiella delen av Hummingbird så du som elev får lära dig flyga av lärare från arbetslivet.

På Hummingbirds helikopterskola kan du utbilda dig till privatpilot (PPL). Helikoptertyperna vi använder är Robinson R44 och R22

Med Bromma flygplats som bas är skolan nära dig som bor i Stockholm, kommer du från andra delar av Sverige hjälper vi till med boendealternativ. Du är varmt välkomen till skolan för att träffa våra instruktörer,  se på vår verksamhet och prata om ett skräddarsytt upplägg för din utbildning


Utbildning till PPL tar ca 6-16 månader att slutföra och lägden beror huvudsakligen på elevens tillgänglighet.


Modulutbildning:
Är den utbildningsform som Hummigbird använder och det innebär att tidsåtgången och tempot kan anpassas för just dig. Vi anpassar utbildningen efter ditt schema så du kan jobba fulltid under största delen av utbildningen och på så sätt minska kostnaden.


Moduler:    
Private Pilot License  (PPL):
Teoriutbildning som kvällskurs alternativ intensivkurs. Flygutbildning 45 timmar flygtid varav 35 timmar med instruktör och 10 timmar ensamflyg. Avslutas med flygprov för en godkänd examinator.     

Time Building :
Kravet för att påbörja praktisk skolning för CPL är 155 timmar. De timmar som saknas flyger man på eget intiativ. Humminbird har helikoptrar för uthyrning till de som tagit cert hos oss.   

Commercial Pilot License (CPL):
Teoriutbildning på cirka fem månader på heltid eller som distanskurs. Flygutbildning 35 timmar med instruktör varav fem timmar är mörkerflygning. Avslutas med flygprov för en godkänd examinator på en total flygtid av 190 timmar. 

Som innehavare av ett CPL kan du jobba som helikopterpilot och söka ditt drömjobb runt om i världen.